26 juli 2023 - Hedin Automotive B.V., een dochteronderneming van Hedin Mobility Group AB uit Zweden, heeft overeenstemming bereikt met Renova Automotive Group B.V over de overname van alle aandelen. De overname heeft betrekking op de dealeractiviteiten van BMW en MINI (sales, aftersales en schadeherstel).

De overname betreft 5 BMW- en 3 MINI-dealers en 2 schadeherstelbedrijven in de provincies Noord-Brabant en Zeeland. In totaal zijn hier 250 mensen werkzaam, alle medewerkers komen na de overname in dienst van Hedin Automotive. Hedin Mobility Group vertegenwoordigt na de overname de merken BMW en MINI op 60 locaties in 5 landen.

Het gaat om de BMW-dealers in Tilburg, Waalwijk, Breda, Roosendaal en Goes, de MINI-dealers in Tilburg, Breda en Goes en schadeherstelbedrijven in Bladel en Goes. Het marktaandeel in 2022 BMW en MINI was beide ruim 9%. De omzet bedroeg in 2022 bijna € 200 miljoen. Met de overname versterkt Hedin Automotive zijn marktpositie in het zuidwesten van Nederland.

Renova Group is een hecht familiebedrijf dat in 1961 in Tilburg is gestart. De wens om BMW en MINI-rijders een totaalpakket van diensten en services te bieden in de regio Midden- en West Brabant leidde tot uitbreiding naar de plaatsen Waalwijk en Breda. Begin 2020 breidde de groep verder uit door de overname van Zwartepoorte met vestigingen in Goes en Roosendaal.

“Renova Group is een bijzonder mooi familiebedrijf met een lange historie in een gebied waar wij nog geen activiteiten hebben. Wij zijn verheugd door de overname ons merkenportfolio met BMW en MINI uit te kunnen breiden naar in totaal 28 vooraanstaande automerken. Namens alle collega’s van Hedin Automotive heet ik het bekwame en enthousiaste team van Renova Group van harte welkom!” aldus Eddy Haesendonck, CEO Hedin Automotive Benelux.

Huidige eigenaar Renova Group Jan-Hein Alkemade: “Na 35 jaar de Renova-bedrijven te hebben geleid gaan zij over onder de vlag van Hedin Automotive. Met deze overname wordt de positie van onze bedrijven verder versterkt. De bedrijven hebben de huidige positie bereikt dankzij al mijn collega’s, waarvoor ik ze veel dank ben verschuldigd. Ik wens Hedin Automotive en mijn collega’s een mooie toekomst samen!”

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. De overdracht zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 plaatsvinden.