6 juni 2024 - Hongqi, het prestigieuze automerk dat exclusief verkrijgbaar is bij Hedin Automotive, brengt dit najaar de EH7 sedan naar Nederland. De volledig elektrische EH7 zet een nieuwe standaard in het D-segment voor actieradius, prestaties en ruimtelijkheid, met een range tot 700 kilometer op één lading. De EH7 AWD heeft een acceleratietijd van 0-100 km/u van slechts 3,5 seconden – dankzij de krachtige vierwielaandrijvingsvarianten met 619 pk.

Accupakketten
Bestuurders kunnen kiezen tussen twee batterijpakketten - een batterij van 85 kWh of een batterij van 111 kWh - om aan hun rijbehoeften te voldoen. Ongeacht de keuze, alle EH7-varianten leveren uitzonderlijke prestaties en actieradius. De EH7 is verkrijgbaar in zowel versies met één motor/achterwielaandrijving, als versies met dubbele motor/vierwielaandrijving, waarbij de versie met één motor/achterwielaandrijving een actieradius tot 700 km levert met de 111 kWh-batterij. De officiële WLTP-waardes zullen dichter bij de start van de verkoop voor de verschillende versies worden verstrekt.

Ruim comfort
Met een lengte van meer dan 4,9 meter biedt de EH7 een uiterst ruim interieur waar passagiers zich kunnen uitstrekken en ontspannen, vergemakkelijkt door de wielbasis van 3 meter. Zorgvuldig geselecteerde materialen en geavanceerde technologie zorgen ervoor dat lange ritten of dagelijks woon-werkverkeer comfortabel kunnen worden afgelegd.

Bestellen en leveren
De prijzen van de Hongqi EH7 sedan worden naar verwachting bekend gemaakt in het derde kwartaal van dit jaar. Vanaf dat moment zal de auto ook te bestellen zijn en te bewonderen in de showroom. Nog eind dit jaar zullen de eerste exemplaren aan klanten worden geleverd.

Simon Fransson, CEO van Hedin Premium Car:  "We zijn verheugd om een nieuwe standaard voor elektrische actieradius te introduceren in het segment van de grote sedan. De EH7 zal een sterke concurrent zijn en vooral diegenen aanspreken die op zoek zijn naar een ruime, krachtige auto met een uitstekende actieradius. We weten dat deze kenmerken zeer gewild zijn bij de meeste kopers van elektrische auto's, waardoor de EH7 een bijzonder aantrekkelijke optie is voor de Europese markt."

Over Hongqi
Hongqi is een toonaangevend Chinees automerk met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1958. Hongqi staat bekend om zijn luxe voertuigen en toewijding aan innovatie en loopt voorop in de revolutie van elektrische voertuigen. Het merk zet zich in om bestuurders een premium elektrische rijervaring te bieden. Het merk wordt gedistribueerd via het Hedin Automotive-retailnetwerk in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland en Zweden, een onderdeel van Hedin Mobility Group.

Bezoek onze websites op: www.hongqi.nl/eh7 en www.hedinautomotive.nl/hongqi/eh7 voor meer informatie.