Eddy Haesendonck, voormalig president en CEO van BMW Group Belux, wordt benoemd tot nieuwe CEO van Hedin Automotive B.V. en hoofd van de Benelux-activiteiten van Hedin Mobility Group. Henk van der Kwast is gepromoveerd tot Director Strategy and M&A bij Hedin Mobility Group AB. 
Mölndal, Zweden en Amsterdam, 12 juli 2022

Hedin Mobility Group AB (publ) maakt vandaag bekend dat Eddy Haesendonck wordt benoemd tot CEO van Hedin Automotive B.V., als opvolger van de huidige CEO Henk van der Kwast, die de functie van Director Strategy and M&A bij Hedin Mobility Group AB op zich zal nemen. Henk van der Kwast blijft lid van de raad van bestuur van Hedin Automotive B.V.

Naast de rol als CEO van Hedin Automotive B.V. zal Eddy Haesendonck ook de algemene managementverantwoordelijkheid op zich nemen voor Hedin Mobility Group in de Benelux als hoofd van alle activiteiten van Hedin Automotive in de regio.

Hedin Automotive vertegenwoordigt 25 automerken in de Benelux en is in Nederland actief onder de naam Hedin Automotive, een van de grootste dealergroepen van het land met 65 vestigingen, dat in maart 2022 werd overgenomen door Hedin Mobility Group. In België heeft Hedin Automotive 19 dealers, die Mercedes-Benz (auto's, vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen), Toyota en Lexus vertegenwoordigen. Daarnaast wordt Hedin Automotive de importeur en retailer van INEOS in de Benelux, met de INEOS Grenadier 4x4 die later dit jaar wordt gelanceerd. Hedin Automotive heeft in totaal ongeveer 2.100 mensen in dienst in Nederland, België en Luxemburg.

Eddy Haesendonck heeft een uitgebreide carrière achter de rug in de auto-industrie, met 30 jaar ervaring op dealer-, importeur- en hoofdkantoorniveau, waarvan 25 jaar bij BMW Group. De laatste vier jaar leidde hij BMW Group Belux als President en CEO.

 “We are delighted that Eddy has agreed to join Hedin Mobility Group. Benelux is a key region where we want to further grow our business, and with Eddy’s experience and successful track record we significantly strengthen the chances of success. Together with his team, Eddy has delivered extraordinary results for BMW, MINI and BMW Motorrad, bringing BMW market leadership in Belgium with cars and motorcycles”, Anders Hedin, eigenaar en CEO, Hedin Mobility Group.

I want to thank Henk van der Kwast for his instrumental contributions in his role as founder and CEO of Hedin Automotive Group, and later Hedin Automotive B.V. Under Henk’s leadership, Hedin Automotive has grown into a market leader in the Dutch automotive retail industry. In his new role focusing on strategy, financing and M&A at Hedin Mobility Group AB, Henk will continue to play an important role to the team which we are very grateful for”, aldus Anders Hedin.

 "Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring te delen in de raad van bestuur van Hedin Mobility Group. Het waren 29 bevlogen jaren waarin Hedin Automotive werd uitgebouwd tot de moderne dealergroep die we onlangs aan Hedin hebben verkocht. Ik laat een bedrijf achter met zeer gemotiveerde en ambitieuze mensen die klaar zijn voor de uitdagingen die voor ons liggen. Met trots geef ik de sleutels van Hedin Automotive over aan Eddy Haesendonck", aldus Henk van der Kwast, CEO van Hedin Automotive B.V.

"Na 25 jaar bij BMW Group was de tijd rijp voor mij om aan een nieuw hoofdstuk in mijn professionele leven te beginnen. De strategie van Hedin Mobility Group, met haar plannen voor de Benelux-markten, sluit aan bij mijn persoonlijke visie op de manier waarop een organisatie succesvol kan blijven in de snel veranderende automotive industrie. En dit heeft niet alleen betrekking op de voortdurende technologische transformatie en veranderende distributiemodellen. We stevenen af op een tijdperk waarin een hybride businessmodel – een naadloze koppeling tussen de digitale en fysieke wereld – het verschil zal maken in de auto-industrie", aldus Eddy Haesendonck.


Over Hedin Automotive

Hedin Automotive (Hedin Automotive B.V.) is een grote Nederlandse automotive retailer en is sinds 2022 onderdeel van Hedin Mobility Group. Hedin Automotive vertegenwoordigt verschillende toonaangevende merken zoals Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Ford, Volvo, Peugeot, Land Rover, Kia en Opel in Nederland. Daarnaast biedt Hedin Automotive diensten aan zoals leasing, verhuur, verzekering, financiering, verlengde garantie, (merkgebonden) schadeherstel en bedrijfswagenuitrusting. Het netwerk van Hedin Automotive heeft 65 vestigingen in het land met circa 1.700 medewerkers (fte's) in de autodichte gebieden van Nederland. 


Over Hedin Mobility Group

Hedin Mobility Group is een van Europa's grootste particuliere autodealers. De Groep heeft meer dan 6.000 mensen in dienst en exploiteert meer dan 230 dealers in acht landen. De netto-omzet in 2021 bedroeg SEK 28,2 miljard en de Groep verkocht meer dan 125.000 voertuigen.

Het portfolio van de Groep omvat ongeveer 40 merken en het bedrijf biedt full service voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Het portfolio omvat ook de distributie van Ford en MG in Zweden, Renault, Dacia en Alpine in Zweden en Denemarken, en Dodge en RAM in Europa. Daarnaast omvatten de activiteiten van de Groep groothandelsactiviteiten van banden en reserveonderdelen, het autoverhuurbedrijf Mabi Mobility AB, de private leasemaatschappij Car to Go Sweden AB, de zakelijke leasemaatschappij Unifleet AB en mede-eigendom in Pendragon PLC en iMove AS. 

Hedin Mobility Group maakt deel uit van de Hedin Group samen met Tuve Bygg AB en I.A. Hedin Fastighet AB. Hedin Group is ook partner in Consensus Asset Management en Ripam Invest AB, eigenaar van Marstrands Kurhotell, Kurbadhus en Societetshus.