Wat doet een uitlaatsysteem?

Het uitlaatsysteem leidt de verbrandingsgassen van je motor veilig weg. De uitlaat zelf dempt het geluid van de motor en maakt de gassen minder schadelijk voor het milieu. Een goede uitlaat is dus belangrijk voor de auto zelf, maar ook voor jou en de natuur. Een lekkende uitlaat is dan ook een reden waarom je auto wordt afgekeurd bij een APK. Vervang je uitlaat dus op tijd. 

Waarom moet ik mijn uitlaat vervangen?

De onderdelen van de uitlaat komen in aanraking met verschillende omstandigheden. Denk aan vocht, kou en pekel. Hierdoor ontstaat roest dat ervoor zorgt dat de uitlaat begint te lekken. Ook is het mogelijk dat je last hebt van geluid en rook zodra je in de auto rijdt. Als je uitlaat niet waterdicht is, wordt de auto afgekeurd bij de volgende APK. Laat deze dus op tijd vervangen. Is je auto toe aan een nieuwe uitlaat? Maak een afspraak bij een Hedin Automotive vestiging bij jou in de buurt. Wij vervangen hem met liefde. Eerst weten wat het gaat kosten? Vraag online een offerte aan. 

Veelgestelde vragen over de uitlaat vervangen

Wat doet een uitlaat?

Een uitlaat zorgt ervoor dat de verbrandingsgassen van je auto veilig worden weggeleid. Ook zorgt hij ervoor dat de gassen minder schadelijk zijn voor het milieu. Verder maakt je motor minder lawaai. Een goede uitlaat is dus belangrijk voor de auto zelf, maar ook voor jou en de natuur.

Wanneer moet mijn uitlaat vervangen worden?

De uitlaat is een van de onderdelen die wordt gecontroleerd bij de APK. Lekt hij, dan wordt je auto afgekeurd. Soms herken je een lekkende uitlaat aan het geluid. Hij kan erg veel lawaai maken. Maar dit is niet altijd het geval.