Wat zijn remblokken?

Remblokken zijn een van de belangrijkste onderdelen als je moet remmen. Het zijn kunststof blokken die tegen de remschijf worden gedrukt. De remschijf draait met het wiel en door de remblokken ontstaat er wrijving. Hierdoor komt het wiel tot stilstand. Ongeveer zeventig procent van het remvermogen ligt bij de voorwielen. Daarom slijten de remblokken daar sneller. Zorg ervoor dat je ze op tijd vervangt om veilig te blijven rijden.  

Wanneer remblokken vervangen?

Door wrijving slijten remblokken sneller dan andere remonderdelen. Afhankelijk van je rijstijl en waar je rijdt, gaan de remblokken langer of korter mee. Zo slijten ze sneller als je veel binnen de bebouwde kom rijdt. Je herkent versleten remblokken aan een schurend of piepend geluid tijdens het remmen. Meestal moet je het rempedaal ook harder intrappen om te stoppen.  Hoor jij een piepend geluid en moet jij je rempedaal harder intrappen? Dan is er kans dat je remblokken zijn versleten. Laat ze snel vervangen bij een van onze Hedin Automotive vestigingen. Wil je liever eerst een offerte ontvangen? Vraag deze dan online aan. Wij berekenen de kosten voor jouw auto. De prijs is inclusief montage, milieutoeslag en BTW. Ook is het mogelijk om direct een afspraak te maken bij een werkplaats. Zo kan jij weer veilig de weg op.  

Veelgestelde vragen over remblokken vóór vervangen

Hoe werken remblokken?

Remblokken zijn kunstof blokken. Als je de rem intrapt, worden ze door de remklauwen tegen de remschijven aangeduwd. Hierdoor ontstaat wrijving en neemt je snelheid af. 

Wanneer moet ik mijn remblokken vervangen?

Versleten remblokken herken je aan een schurend of piepend geluid tijdens het remmen. Ook moet je vaak harder je rem intrappen om tot stilstand te komen.