Wat is een koppeling?

De koppeling zorgt ervoor dat schakelen tijdens het rijden mogelijk is. Het is de verbinding tussen de motor en de versnellingsbak. Een koppelingsset bestaat uit verschillende onderdelen die gaan slijten. Vaak gaat hij tussen de 150.000 en 200.000 kilometer mee. Komt jouw auto langzaam in beweging en gaat je toerental snel omhoog? Dan bestaat de kans dat jouw koppeling aan vervanging toe is. 

Kosten vervangen koppeling?

Is jouw auto toe aan het vervangen van de koppeling? Wij vervangen standaard de hele koppelingsset. Vraag eenvoudig online een offerte aan bij Hedin Automotive. Wij sturen je een persoonlijk aanbod. Liever direct een afspraak maken om de koppeling van je auto te laten vervangen? Het kan snel en eenvoudig online. 

Veelgestelde vragen over de koppeling vervangen

Wat is een koppeling?

De koppeling is de verbinding tussen de motor en de versnellingsbak. Als je de koppeling intrapt, worden de koppelingsplaten uit elkaar geduwd. Hierdoor kan je schakelen tijdens het rijden.  

Wanneer is mijn koppeling toe aan vervanging?

Een koppeling gaat gemiddeld 150.000 tot 200.000 kilometer mee. Als deze versleten is, merk je dat hij ‘slipt’. Dat betekent dat de auto traag in beweging komt. Ook loopt het toerental snel op zonder dat je versnelt. Verder is het mogelijk dat je gepiep of gekraak hoort tijdens het intrappen van je koppeling.