Wat is een distributieriem?

Een distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor. Het verbindt de krukas met de nokkenas. Hierdoor openen en sluiten de kleppen in de cilinderkop op het juiste moment. Zo vindt er een optimale ontbranding in de motor plaats. Het op tijd vervangen van de distributieriem is noodzakelijk. Als hij breekt, kan hij grote schade aan de motor aanrichten. Wij geven je graag meer informatie.  

Bij welke kilometerstand de distributieriem vervangen?

Vaak moet een distributieriem tussen de 60.000 en 120.000 kilometer vervangen worden. Dit hangt af van het merk en het model. Kijk in je onderhoudsboekje voor de vervangingsintervallen. Twijfel je of de distributieriem vervangen moet worden? Wij adviseren je graag. Maak een afspraak voor een vrijblijvende diagnose.  

Veelgestelde vragen over de distributieriem vervangen

Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van je motor. Hij verbindt de krukas met de nokkenas. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de kleppen op de cilinderkop op het juiste moment openen en sluiten.  

Wat is het verschil tussen een distributieketting en een distributieriem?

De functie van een distributieriem en een een distributieketting is hetzelfde. Het verschil zit in de manier waarop de onderdelen zijn gemonteerd. Een distributieriem is goedkoper omdat deze makkelijker te bereiken is. Wel slijt deze sneller.  

Wanneer moet ik mijn distributieriem vervangen?

Wanneer je de distributieriem moet vervangen, hangt af van het merk en het model. Vaak ligt dit tussen de 60.000 en 120.000 gereden kilometers. Wij raden aan om je distributieriem op tijd te vervangen. Als hij knapt, kan er erge schade aan de motor van je auto ontstaan.