De Ford F-150 is alles wat je zoekt in een pick-up

Stel je voor: een reusachtige en krachtige pick-up die de weg domineert, terwijl je comfortabel zit als een koning op zijn troon. Dat is precies wat de Ford F-150 te bieden heeft. In Nederland zal het misschien niet zoals in de VS de meest verkochte auto worden, maar als het om indrukwekkende prestaties en praktische bruikbaarheid gaat, is de F-150 een geduchte concurrent voor rivalen zoals de RAM 1500.

De geschiedenis van de F-150 gaat terug tot 1948, maar vandaag de dag is hij moderner, krachtiger en groter dan ooit tevoren. Met een lengte van 5,88 meter en een breedte van ruim 2 meter, is het een imposante verschijning op de weg. Als enige officiële dealer van de Ford F-150 in Nederland, is Hedin Automotive dé plek waar je moet zijn om deze pick-up van dichtbij te bekijken. 

Alle uitvoeringen van de F-150 hebben een unieke uitstraling

Aan de buitenkant heeft de Ford F-150 opvallend vloeiende lijnen en mooi afgewerkte details voor zo’n stoere pick-up. Dat maakt hem wellicht iets verfijnder dan de RAM. 
Je hebt de keuze uit vier uitvoeringen: de XLT, Lariat, Limited en de stoere Raptor. Ieder hebben ze duidelijke designkenmerken aan de binnen- en buitenkant en unieke eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan chromen accenten of juist aan een extra brede bodykit, 17 of juist 22 inch velgen en de keuze tussen stoffen of lederen bekleding.

Het interieur van de Ford F-150

Het interieur van de F-150 is net zo indrukwekkend als de buitenkant. Met grote knoppen en praktische opbergvakken is het ontworpen met oog voor functionaliteit. Hoewel sommige delen van plastic zijn, is er ook gebruikgemaakt van zacht materiaal voor extra comfort. Het materiaalgebruik in het interieur van de F-150 verschilt ook per uitvoering. We laten je graag de verschillen en mogelijkheden zien in één van onze vestigingen of ontdek online onze voorraad.

Lees verder onder de video

Liever de video bekijken? Check onze review van de F-150

De F-150 heeft goede prestaties en veelzijdige eigenschappen

Wat betreft prestaties stelt de F-150 niet teleur. Met een trekgewicht van 3500 kg en een laadvermogen tot 995 kilo, is hij klaar voor elke uitdaging. Of je nu zware aanhangers, boten, caravans of trailers wilt trekken, de F-150 draait zijn hand er niet voor om.
Daarnaast wordt het rijden met een trailer ook een stuk eenvoudiger dankzij het 'Trailer Tow' pakket, dat wij standaard leveren. Dit biedt functies zoals geïntegreerde remcontrole en trailer back-up assist. Met de 360 graden camera behoud je altijd een goed overzicht, zelfs wanneer je achteruit manoeuvreert met een aanhanger. 

Voor zijn formaat is de F-150 verrassend wendbaar en stuurt hij licht. Qua motoren is er voor elk wat wils. Van de krachtige 5.0L V8 benzinemotor tot de innovatieve 3,5L PowerBoost Hybrid V6 benzinemotor, de F-150 biedt een scala aan opties om uit te kiezen. Daarnaast kun je bij ons terecht voor het laten inbouwen van een LPG-tank, wat je aanzienlijk op brandstofkosten zal laten besparen. 
We adviseren je graag over in één van onze vestigingen over de mogelijkheden en nodigen je van harte uit voor een proefrit. Dan kun je ook direct de verschillende rijmodi uitproberen. Zo heeft hij bijvoorbeeld een Ecostand, waarbij hij van 8 cilinders naar 4 cilinders schakelt, of juist een Sportstand, waarbij je vol vermogen een heel andere rijbeleving hebt, met snelle reacties en zwaarder sturen.

Maar de F-150 is niet alleen krachtig, hij is ook slim. Met geavanceerde veiligheidssystemen zoals lane-assist en achteruitrijcamera's, houdt hij je veilig op de weg, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Optioneel kun je nog kiezen voor automatisch inparkeren. Hij scant dan automatisch naar een parkeerplek in de richting waar je je richtingaanwijzer naar wijst en neemt het geheel van je over.

Conclusie van onze Ford F-150 review

Al met al is de Ford F-150 een indrukwekkende pick-up die zijn reputatie waarmaakt als een betrouwbare metgezel voor avonturen op de weg. Met zijn robuuste ontwerp, krachtige prestaties, prettige wegligging en geavanceerde technologieën, is hij een geduchte concurrent voor elke andere pick-up op de markt. Je hebt veel keuzemogelijkheden en hij is bij ons direct uit voorraad leverbaar.
Meer weten over de F-150? We vertellen je graag alles over het kopen, leasen of financieren van deze pick-up of bekijk de modelpagina.