Duurzame productie

MINI zet zich in voor een groene toekomst, en het bewijs schittert als een zonnepark op het dak van de Oxford-fabriek. Met 11.500 zonnepanelen, verdeeld over een oppervlakte vergelijkbaar met vijf voetbalvelden, voorziet het park de MINI-fabriek volledig van duurzame energie. Dit resulteert niet alleen in een jaarlijkse opwekking van 2,7 gigawatt aan groene stroom, maar ook in een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot met 1.500 ton. Duurzaamheid gaat echter verder dan alleen energie bij MINI: het weven door de stoffen van MINI’s inzet voor milieuvriendelijke productie, omvat ook indrukwekkende stappen in het verminderen van energieverbruik en het omarmen van duurzame materialen in het interieur.

Ontdek in dit artikel meer over de BIG LOVE FOR THE PLANET van MINI

Zonnepanelen voor groene energie

De duurzaamheidsinspanningen van MINI worden duidelijk geïllustreerd door het indrukwekkende zonnepark dat op het dak van de fabriek in Oxford (UK). Het oppervlakte beslaat een grootte van vijf voetbalvelden. Met maar liefst 11.500 zonnepanelen levert dit zonnepark 100% van de energie die nodig is voor duurzame productieprocessen in de MINI Fabriek. Productieruimtes en kantoorgebouwen worden hiervan verzien wat op jaarbasis circa 2,7 gigawatt aan groene stroom bedraagt. Het totale oppervlak bedraagt 20.000 m2, wat resulteert in een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot van de fabriek met 1.500 ton per jaar.

Reduceren van energieverbruik

De vooruitgang van MINI op het gebied van duurzaamheid wordt duidelijk zichtbaar in de indrukwekkende inspanningen van de inwoners van de stad waar Harry Potter is opgenomen. In 2018 hebben zij, als ware tovenaars, het energieverbruik van de MINI fabriek in Oxford met maar liefst 41% weten te reduceren ten opzichte van voorgaande jaren. Dee magische prestatie werd onder andere bereikt door het vervangen van 18.000 gloeilampen door energiezuinige led-lampen.

Energiebesparing blijkt echter geen tovenarij te zijn, maar een tastbare realiteit. Bij de MINI fabriek in Swindon, speelt het platte dak met een oppervlak van 8.000 m2 een belangrijke rol. Regenwater wordt middels het dak opgevangen en vervolgens ingezet voor diverse duurzame doeleinden, waaronder schoonmaak, het bewateren van groenvoorzieningen en het doorspelen van de toiletten. Deze innovatieve benaderingen dragen bij aan de verdere verduurzaming van de auto-industrie, waar MINI zich als voortrekker op het gebied van milieuvriendelijke productie manifesteert.

Duurzame materialen


Bij MINI wordt er continue gestreefd naar duurzame ontwikkelingen, zelfs op het gebied van interieurdesign. Hoewel lederen bekleding, vooral in stoelen, populair is, zijn we al geruime tijd op zoek naar duurzame alternatieven. Twee van deze alternatieven zijn veganistisch materiaal en polyester van PET-flessen.

Vega leer


MINI biedt tegenwoordig de mogelijkheid om te kiezen voor 100% veganistisch materiaal in stuur en stoel bekleding. Het gebruik van alternatieven van leer resulteert in een indrukwekkende vermindering van 85% in koolstofemissies langs de toeleveringsketen, vergeleken met het gebruik van echt leer. Deze stap, hoewel misschien MINI, is van BIG belang als een eerste beweging in de juiste richting. 

PET-flessen


Het hergebruiken van materialen is een trend die MINI omarmt. In lijn met de gangbare praktijk waarbij producten zoals rugzakken en sportschoenen vervaardigd worden van gerecyclede PET-flessen. Hieruit wordt polyester geproduceerd dat vervolgens wordt toegepast in het interieur van de MINI’s. Het streven is om het aandeel secundaire grondstoffen in het interieur van de MINI modellen te verhogen tot meer dan 50%. Dit houdt in dat de materialen tijdens het productieproces worden gebruikt, niet telkens opnieuw worden geproduceerd, maar juist worden gerecycled. Deze manier van produceren leidt tot minder afval, bespaart energie en vermindert de ecologische voetafdruk.

Gerecycled aluminium

Gedurende het ontwerp- en productieproces is de primaire doelstelling het gebruik van gerecyclede materialen. Een mooi voorbeeld zijn de velgen van de nieuwe generatie MINI modellen, waarbij tot wel 70% gerecycled aluminium wordt gebruikt dat afkomstig is van aluminiumschroot. Door de inzet van groene stroom, wordt er met de productie energie bespaart van ongeveer 90% in vergelijking met conventionele aluminiumproductie. Het gebruik van secundair aluminium resulteert bovendien in een indrukwekkende vermindering van 95% in de uitstoot van broeikasgassen tijdens de productie.