Koppeling vervangen van jouw Fiat

Een koppeling maakt het mogelijk dat jouw Fiat kan schakelen tijdens het rijden. Het is de verbinding tussen de motor en de versnellingsbak. Een koppelingsset bestaat uit verschillende onderdelen die gaan slijten. Omdat het vervangen van een koppeling veel werk vraagt, adviseren wij altijd om alle koppelingsonderdelen in een keer te vervangen. Zo bespaar je kosten.

Gratis koppeling check bij Hedin Automotive

Heeft jouw Fiat ineens minder vermogen? Hoor je een piepend of krakend geluid wanneer je de koppeling intrapt? Dat kan beteken dat er onderdelen van je koppeling versleten zijn. Wil je zeker weten of de koppeling van je Fiat aan vervanging toe is? Vraag geheel vrijblijvend een koppeling check aan bij jouw Fiat-dealer Hedin Automotive. 

Vervang je koppeling vanaf €395

Moet jouw Fiat een andere koppeling hebben? Wij maken als jouw Fiat-dealer Hedin Automotive graag een offerte op maat om dit probleem op te lossen. Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan. 

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je een vraag of wil je meer weten?  Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?

Veelgestelde vragen over Fiat koppeling vervangen

Hoe herken je een versleten koppeling?

De koppeling verbindt de motor met de versnellingsbak en zorgt ervoor dat je kunt schakelen tussen versnellingen. Wanneer een koppeling versleten raakt dan begint hij te ‘slippen’, waardoor hij een piepend of krakend geluid begint te maken. De auto brengt dan moeilijk het vermogen over en trekt niet zo snel op. Hier herken je een versleten koppeling aan.

Wanneer moet ik de koppeling vervangen?

Vaak gaat een koppeling tussen de 150.000 en 200.000 kilometer mee. Komt jouw auto langzaam in beweging en gaat je toerental snel omhoog? Dan bestaat de kans dat jouw koppeling aan vervanging toe is.

Waar bestaat een koppelingsset uit?

De koppeling bestaat uit een koppelingsplaat, drukgroep en druklager. Wanneer wij een koppeling vervangen dan vervangen wij direct de complete set. Dit doen wij, omdat het vervangen van de koppeling veel werk is. Wanneer je alles in 1x vervangt voorkom je dat je in een latere fase extra kosten moet maken als er alsnog een koppelingsonderdeel kapot gaat. Om deze reden wordt soms ook aangeraden om het vliegwiel mee te vervangen.