Distributieriem vervangen

Een distributieriem heeft altijd een vastgesteld aantal kilometers voordat hij begint te slijten. De kwaliteit gaat daarna snel achteruit en de kans op knappen neemt toe. Breekt de distributieriem, dan loopt je motor zware schade op. In het ergste geval is je motor zelfs total loss. Het tijdig vervangen van de distributieriem is dus erg belangrijk.  

Vervang je distributieriem vanaf €195

Moet jouw Fiat een andere distributieriem hebben? Wij maken als jouw Fiat-dealer Hedin Automotive graag een offerte op maat om dit probleem op te lossen. Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan. Je ontvangt van ons binnen 1 werkdag een reactie. 

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je een vraag of wil je meer weten?  Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?

Veelgestelde vragen over Fiat distributieriem vervangen

Hoe werkt een distributieriem?

De distributieriem is essentieel voor je motor. Het verbindt de krukas met de nokkenas en geleidt de bewegingen van de motor zodat het vermogen maximaal wordt overgebracht. Met andere woorden: zonder distributieriem is rijden in je auto onmogelijk. 
 

Hoe lang kan mijn auto rijden met een distributieriem?

Gemiddeld gaat een distributieriem rond de 100.000 km mee. Daarna raakt de riem versleten en groeit de kans dat hij breekt. Is de distributieriem eenmaal gebroken, dan zorgt dit voor zware schade in je motor en hoge kosten voor de reparatie ervan.