De eerste volledig elektrische Land Rover

Het lang verwachte eerste volledig elektrische model van Land Rover verschijnt in 2024 op de markt. Het gaat hier om de Land Rover Range Rover Electric. De auto zal qua looks veel overeenkomsten hebben met de huidige Land Rover Range Rover. Wat hierin uiteraard verschilt is de aandrijflijn, want die wordt voor het eerst volledig elektrisch.

De nieuwe Range Rover wordt nog volop getest

Momenteel wordt de nieuwe Range Rover Electric volop getest. Er heeft eerst een jaar van virtuele ontwikkeling plaats gevonden. Hierbij stond analyse van systemen met meerdere carrosserieën centraal. Hierna zijn de eerste fysieke exemplaren op meerdere plekken wereldwijd uitvoerig getest. In temperaturen van -40°C in Zweden tot aan temperaturen van +50°C in Dubai. Alles om ervoor te zorgen dat de nieuwe Range Rover elke situatie aankan, en de accu’s de gewenste prestaties blijven leveren.

Prestaties van de Range Rover Electric

De Range Rover electric zal vergelijkbare prestaties leveren als de Range Rover met V8. Denk hierbij aan pk’s en snelheden. Het grote verschil is hierin uiteraard de aandrijflijn. Geen V8 onder de kap, maar een volledig elektrische aandrijflijn. De ingenieurs van Land Rover hebben als doel om de stilste en meest verfijnde Range Rover ooit te bouwen. Dit omvat onder andere actieve ruisonderdrukking tijdens het rijden, om een rijervaring te kunnen leveren van het hoogst mogelijke niveau.


De nieuwe Range Rover beschikt over een nieuw tractiecontrolesysteem. Met dit nieuwe systeem gaat de reactietijd om gripverlies op te vangen van 100 milliseconden naar slechts 1 milliseconde! Daarnaast kun je met de nieuwe Range Rover door het water rijden. Dit kan door water tot wel 85 cm diep. Hiermee is hij zijn DNA van een terreinwagen dus nog zeker niet verloren.

De Pre-order voor de Range Rover is geopend

De nieuwe Range Rover Electric staat nog niet in onze showroom, maar is al wel te pre-orderen. Neem contact op met de dealer om op de officiële wachtlijst te komen en wees een van de eersten om hem te pre-orderen. De nieuwe Range Rover Electric zal in de loop van 2024 op de markt verschijnen.

Houd mij op de hoogte van de nieuwe Range Rover Electric

Heb je een vraag, wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwe Land Rover of wil je als eerste kunnen proefrijden? Vul dit formulier in en wij nemen contact met je op. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?

Veelgestelde vragen over de nieuwe Range Rover Electric

Vanaf wanneer is de Range Rover electric in de showroom te bezichtigen?

Naar verwachting zal de nieuwe Range Rover Electric eind dit jaar op de markt komen. Tegen die tijd verwachten we de eerste exemplaren ook bij ons in de showroom. Wij houden jou graag op de hoogte.

Hoeveel gaat de nieuwe Range Rover Electric kosten?

Op dit moment zijn de prijzen van de nieuwe Range Rover Electric nog niet bekend. Wij houden jou graag op de hoogte.

Wat maakt de nieuwe Range Rover Electric uniek?

De nieuwe Range Rover Electric is de eerste volledig elektrische Land Rover. Hiermee breekt er voor Land Rover een nieuw tijdperk aan waarbij elektrificatie centraal staat.