De unieke en exclusieve SV-lijn van Land Rover

Bij SV (Special Vehicle Operations) verlegt Land Rover de grenzen nog verder. Door middel van de uitmuntende techniek en het iconische vakmanschap weet Land Rover de meest luxe en de beste prestaties te creëren. Door het streven naar perfectie en de uiterst nauwkeurige details is de auto van alle luxe voorzien. Er wordt gebruik gemaakt van de beste materialen en kleuren en dit is de belangrijkste onderscheidende factor voor SV.

Land Rover-dealer Hedin Automotive is een exclusief SV-Specialist Center. Ontdek op deze pagina meer over de verschillende SV modellen van Land Rover. Wil jij advies op maat over de SV opties van Land Rover of graag een proefrit maken? Kom dan langs in onze showroom in Alkmaar of neem contact met ons op.

De Range Rover SV

De nieuwe Range Rover SV biedt meer keuze, verbeterd vakmanschap en functionele verbeteringen voor wie op zoek is naar echte personalisatie. Er zijn twee designthema’s gecreëerd, namelijk SV Intrepid en SV Serenity. Deze designthema’s zijn van groot belang voor het personaliseren van de Range Rover SV. De twee designthema’s zorgen ervoor dat het in en -exterieur helemaal naar wens zijn voor jou als eigenaar.

Naast het indrukwekkende design en de vele luxe opties is de Range Rover SV beschikbaar in 3 verschillende motorisaties. De Range Rover SV is beschikbaar met een nieuwe electric hybrid-motor met een grotere actieradius. Deze 3.0 liter zescilinder Ingenium benzinemotor met 105 kW elektromotor levert een gecombineerd vermogen van 375 kW/510 pk. 
Daarnaast is de Range Rover SV ook nog beschikbaar met de meest geavanceerde motoren ooit, waaronder de 258 kW/350 pk mild hybrid Ingenium zescilinder dieselmotor en uiteraard de indrukwekkende 390 kW/530 pk V8 Twin Turbocharged benzinemotor.

Range Rover Sport SVR

De Range Rover Sport SVR is de snellere variant van de Range Rover SV. De Range Rover SVR is verkrijgbaar als Ultimate en Carbon Edition. De Range Rover Sport SVR behoort tot een van de krachtigste en snelste SUV’s in de wereld. Al deze modellen worden namelijk aangedreven door een 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor, die goed is voor maar liefst 575 pk. Dit zorgt ervoor dat de Range Rover Sport SVR van 0 naar 100 km/h accelereert in 4.5 seconden en een topsnelheid van 283 km/h kan bereiken.

Special Vehicle Operations Center

De exclusieve SV-lijn van Land Rover wordt ook op een exclusieve plek gemaakt. Het Special Vehicle Operations Center van 20.000 m² in Engeland is het hoofdkwartier. Het is geïnspireerd op een Formule 1-engineeringscentrum en geeft Land Rover de mogelijkheid om voort te bouwen op de succesvolle lanceringen van de Range Rover Sport SVR en Range Rover SV. Hier streven ze dag in dag uit het beste te creëren voor klanten.

Hedin Automotive is jouw Land Rover SV-dealer

Bij Hedin Automotive zijn wij specialist op het gebied van Land Rover en de speciale SV-lijnen. In onze showroom staat het meest complete aanbod voor jou klaar. Maak gemakkelijk online een afspraak voor een vrijblijvende proefrit. Zo kun je zelf ervaren of deze voldoet aan je verwachtingen.

Interesse? Laat weten waar we je bij kunnen helpen en wij nemen contact met je op

Heb je een vraag over dit model? Of wil je een proefrit om deze auto te ervaren? Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden of om een proefrit met je in te plannen. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?

Veelgestelde vragen over de SV-lijn van Land Rover

Waar staat SV voor in Land Rover SV?

SV staat letterlijk voor Special Vehicle. Deze naam is gekozen omdat de uitvoeringen speciale exclusieve uitvoeringen van Land Rover-modellen zijn. 

Waarom kost een SV-editie meer geld?

Dit komt omdat de SV-modellen worden uitgerust met meer opties, er meer gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen en ze hebben betere aandrijflijnen. 

Is Hedin Automotive een officiële SV-dealer?

Ja, wij als Land Rover-dealer behoren tot een van de weinige officiële SV-dealers in Nederland.