Weer veilig op weg na een koplamp reparatie

Goede verlichting is belangrijk voor een veilige rijervaring. De koplampen van je auto worden beschermd door stevig glas of kunststof. Maar bij een botsing is dat niet genoeg om de lamp te beschermen. Ook door steenslag kunnen er krassen en gaten ontstaan. Hierdoor wordt het licht minder helder en kan er vocht bij de koplamp komen. Laat je koplamp in zo’n geval repareren. Bij Hedin Automotive ben je aan het juiste adres voor het repareren of vervangen van je koplampen. 

Koplampen polijsten, spuiten of vervangen

Door de UV-straling van de zon wordt het glas in de koplampen doffer. Hierdoor ben je minder zichtbaar in het donker. Wij polijsten doffe koplampen weer als nieuw. Ook brengen wij een nieuwe beschermende laag aan om de lampen te beschermen. Heb je schade aan het glas? Of vocht in de koplamp? Maak online een afspraak of neem contact op met een van onze vestigingen voor meer informatie of advies.

Veelgestelde vragen over koplamp reparaties

Kan ik de verlichting van mijn auto beter beschermen tegen krassen?

Dat kan zeker. Je beschermt je lampen beter tegen beschadigingen door het aanbrengen van een nieuwe, doorzichtige laklaag. Ze gaan dan weer langer mee en je kun weer veilig de weg op.  

Moet ik mijn doffe koplampen vervangen?

Koplampen worden vaak dof door het UV-licht van de zon of door kleine krassen. Door je verlichting te polijsten los je dit probleem op. Pas als de beschadigingen aan de lampen te groot zijn, moeten deze vervangen worden.  

Heb ik nieuwe koplampen nodig als mijn huidige koplampen slecht zichtbaar worden?

Vaak worden koplampen na een tijdje dof door het UV-licht van de zon. Door ze te polijsten, herstel je deze doffe koplampen. Dan is het dus niet nodig om nieuwe koplampen te kopen.